Η ομάδα του S/S Burdigala Project

Βασίλης Μαύρος

basilΟ Βασίλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Σπούδασε χημικός πολυμερών και σήμερα κατέχει την θέση του τεχνικού διευθυντή σε κατασκευαστική εταιρεία στον κλάδο της βιομηχανίας.

Ασχολείται με τις καταδύσεις, την σπηλαιολογία, και τον μοντελισμό. Έχοντας ναυτικές καταβολές, άρχισε από νωρίς να ασχολείται με την θάλασσα. Η εμπλοκή του στην τεχνική κατάδυση ξεκινάει από το 1997, με τον οργανισμό της TDI με τον οποίο και ολοκλήρωσε την καταδυτική του εκπαίδευση.

Ασχολείται με την σπηλαιοκατάδυση και την ναυαγιοκατάδυση, έχοντας όμως επικεντρώσει το κυρίως ενδιαφέρον του στις βαθιές καταδύσεις μικτών αερίων, ανοικτής θαλάσσης.

Ο Βασίλης αρθρογραφεί στο Ελληνικό περιοδικό Greek Diver και είναι μέλος της ομάδας Mixed Gas Adventures (M.G.A.).

Καταδυτική Εκπαίδευση

TDI – Advanced Trimix Diver
CMAS, SDI – Open Water Instructor
TDI – Decompression Procedures Instructor
TDI – Advanced Gas Blending Instructor

___________________________

Βύρων Ε. Ρηγινός

img_3685Ο Βύρων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 με καταγωγή από τη Σάμο. Σπούδασε Οικονομικά και Ιστορία της Τέχνης (B.A.) στο Lake Forest College του Illinois στις Η.Π.Α. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ήταν Σημαιοφόρος (Ο) του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε ως ο Αξιωματικός Σύνδεσμος μεταξύ του Π. Ν. και του Αμερικανικού Ναυτικού στην υπηρεσία Joint United States Military Aid Group/Greece-JUSMAG/G.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1975 με την θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή στην Ελληνική Βιομηχανική Ε.Π.Ε., για να καταλήξει μέχρι τον Οκτώβριο 2009 στην θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Datalex Α.Ε. Συστήματα Πληροφορικής και Βιομηχανικού Αυτοματισμού. Είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας συμβούλων European Profiles. Επίσης διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών-ΣΕΠΕ και μέλος του Δ.Σ. του Τεχνολογικού Πάρκου “Ακρόπολις” ΒΕΠΕ.

Ο Βύρων άρχισε να ασχολείται με την κατάδυση το 1979 όποτε και πιστοποιήθηκε από τον γνωστό Γερμανικό καταδυτικό οργανισμό Barakuda, διετέλεσε επίσης μέλος της πρωτοπόρου ομάδας του Πέτρου Νικολαΐδη που καταδύθηκε στο ιστορικό ναυάγιο του τροχοκίνητου ατμόπλοιου “Α/Π ΠΑΤΡΙΣ” το οποίο βυθίστηκε το 1868 στα δυτικά της Κέας. Το 2008, κατά την διάρκεια της πρώτης αποστολής του Kea Dive Expedition, ήταν ένας από τους κύριους οργανωτές συμμετέχοντας ενεργά όχι μόνο σαν αντιπρόσωπος του K.D.E., αλλά και σαν μέλος υποστήριξης της ομάδας επιφανείας. Ο Βύρων είναι ταυτόχρονα ένας από του κύριους συνεργάτες της ερευνητικής ομάδας του S/S Burdigala Project και είναι υπεύθυνος για την δημοσιότητα και την ιστοσελίδα του project, καθώς και για όλες τις μεταφράσεις των ελληνικών κειμένων στα αγγλικά. Ο Βύρων ήταν ο Έφορος Αθλητισμού του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέας (ΝΑΟΚ), στον οποίο διετέλεσε και σαν Αντιπρόεδρος. Ταυτόχρονα είναι Administrator του διαδικτυακού φόρουμ για την Κέα (www.keawest.gr), μέλος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών ΤΗΘΥΣ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέας, και μέλος του Δ.Σ. της ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου).

Καταδυτική Εκπαίδευση

IANTD – Nitrox Diver
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – ΚΑΡΠΑ / CPR

DAN – O2 Provider

___________________________

Γιάννης Πρωτόπαππας

dsc_00511Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ξεκίνησε να ασχολείται με τις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις και τους αυτοματισμούς το 1994 και τα τελευταία οκτώ χρόνια δραστηριοποιήτε επαγγελματικά στον χώρο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, ως ηλεκτρονικός.

Η πρώτη του επαφή με την αυτόνομη κατάδυση πραγματοποιήθηκε το 1999. Σύντομα ήρθε η εποχή της αναζήτησης νέων, εξειδικευμένων μορφών κατάδυσης, η οποία τον οδήγησε στις καταδύσεις μικτών αερίων. Το καταδυτικό ενδιαφέρον του Γιάννη στρέφεται γύρω από τα ναυάγια και τα σπήλαια, με κύριο πόλο έλξης τις βαθιές καταδύσεις. Είναι μέλος της καταδυτικής ομάδας Mixed Gas Adventures (M.G.A.) και του σπηλαιολογικού συλλόγου Φυσιολάτρες, Ορειβάτες, Σπηλαιολόγοι (Φ.Ο.Σ.). Έχει συμμετάσχει σε εξερευνητικές αποστολές, τόσο σπηλαιολογικού όσο και καταδυτικού χαρακτήρα, όπως στο σπηλαιοβάραθρο «Λιοντάρι», στο Deep Blue Experience, και στο Vouliagmeni Cave Exploration.

Καταδυτική Εκπαίδευση

IANTD – Trimix diver
TSA Europa – Cave diver
TDI – Gas Blender
DAN – O2 provider

___________________________

Γιώργος Βανδώρος

van-081Ο Γιώργος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976 και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Σπούδασε φωτογραφία και δούλεψε για δυο χρόνια σαν φωτογράφος και τεχνικός εμφάνισης διαφανειών, στον χώρο των extreme sports.

Ξεκίνησε την αυτόνομη κατάδυση το 1997 και από το 2000 εργάζεται επαγγελματικά, σε βάση πλήρους απασχόλησης, σαν εκπαιδευτής και σαν συνοδός τεχνικών καταδύσεων και καταδύσεων αναψυχής. Έχει συνεργαστεί με καταδυτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε αρκετές καταδυτικές αποστολές, όπως η εξερεύνηση της λίμνης του Αγίου Νικολάου – Κρήτη, η αποστολή στα σπήλαια Μελισσάνη και Χειριδόνι – Κεφαλονιά, η Deep Blue Experience – Αττική, και η Vouliagmeni Cave Exploration – Αθήνα. Συνεργάζεται επίσης, περιοδικά, σαν φωτογράφος και αρθρογράφος με το καταδυτικό περιοδικό Greek Diver.

Αν και η κατάδυση αποτελεί τρόπο ζωής για τον Γιώργο, το κύριο ενδιαφέρον του εστιάζεται πρωτίστως σε καταδύσεις σχετιζόμενες με σπήλαια και ναυάγια. Ένας τομέας που τον ενδιαφέρει επίσης ιδιαίτερα, είναι οι βαθιές καταδύσεις μικτών αερίων, ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Γιώργος συνεργάζεται από το 2008, σαν ελεύθερος εκπαιδευτής καταδύσεων, με μεγάλα καταδυτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Κύριο μέλημα του είναι η σωστή μετάδοση γνώσεων, με σκοπό την δημιουργία κατάλληλης τεχνοθεωρητικής βάσης του μαθητευόμενου, για την πραγματοποίηση ασφαλών καταδύσεων. Ο Γιώργος είναι μέλος της ομάδας Mixed Gas Adventures (M.G.A.).

Καταδυτική Εκπαίδευση

DSAT – Tec Trimix Instructor
IANTD – Trimix Instructor
TDI – Full Cave Diver
PADI – Master Scuba Diver Trainer
DSAT/IANTD – Gas Blender Instructor
PADI – Cavern & Wreck Diver Instructor
TDI – Extended Range Instructor (Inactive)
TDI – Advanced Wreck Diver

___________________________

Γιώργος Καρέλας

_dsc5593Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο Reading University της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα διευθύνει το οινοποιείο που διατηρεί η οικογένεια Καρέλα στην Πάτρα από το 1936.

Ο Γιώργος καταδύεται από το 1994 και έχει καταδυθεί μέχρι σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου όπως στην Αυστραλία, το Belize, την Ρωσία, την Μάλτα και την Κύπρο. Έχει ασχοληθεί συστηματικά με την έρευνα των σύγχρονων ναυαγίων και ήταν ο πρώτος που ερεύνησε, και ταυτοποίησε τα ιστορικά ναυάγια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στον Πατραϊκό Κόλπο. Για τα ιστορικά αυτά ναυάγια δημιούργησε και διατηρεί ένα σημαντικότατο αρχείο. Διαθέτει επίσης αξιόλογο αρχείο για τα περισσότερα ναυαγισμένα πλοία των νεότερων ετών στον Ελλαδικό χώρο.

Ο Γιώργος ήταν ένας από τους κύριους οργανωτές της πρώτης αποστολής του Kea Dive Expedition, συμμετέχοντας ενεργά στην ιστορική έρευνα και στις καταδύσεις. Όντας βαθιά συνειδητοποιημένος, όσον αφορά την σημαντικότητα των ναυαγίων σαν φορέων της ιστορίας, θεωρεί χρέος του την προώθηση της με σεβασμό αντιμετώπισης τους και αγωνίζεται για την δημιουργία και ανάπτυξη των ανάλογων θεσμών στην Ελλάδα, εκφρασμένων μέσα από προγράμματα όπως τα “Receiver of Wreck” και “Adopt a Wreck Program”.

Ο Γιώργος Καρέλας αρθρογραφεί στο περιοδικό Thalassa, και είναι μέλος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών ΤΗΘΥΣ .

Καταδυτική Εκπαίδευση

PADI – Dive Master
IANTD – Normoxic Trimix Diver
DAN – O2 Provider

___________________________

Δρ. Γιώργος Παπαθεοδώρου

papatheo_photoΟ Γιώργος είναι αναπληρωτής καθηγητής της Γενικής Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωδυναμικής του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 1995 έως το 1999, κατείχε θέση διδάσκοντα ΠΔ. 407/80 στη βαθμίδα του λέκτορα, και δίδαξε στο Τμήμα Γεωλογίας του Παν/μιου Πατρών και στο Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θέματα που εντάσσονται στο ευρύ γνωστικό αντικείμενο της θαλάσσιας γεωλογίας και της ωκεανογραφίας. Επιπλέον συμμετέχει σε μεταπτυχιακά προγράμματα των δύο προαναφερθέντων Πανεπιστημίων.

Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται, οι υποθαλάσσιες κατολισθήσεις, η παρουσία αερίων υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο περιβάλλον, η θαλάσσια ρύπανση και η Αρχαιολογική Ωκεανογραφία.

Ο Γιώργος έχει λάβει μέρος στην οργάνωση και την εκτέλεση πολλών ωκεανογραφικών αποστολών στο Αιγαίο, στο Ιόνιο πέλαγος, και στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, έχει δημοσιεύσει δε πενήντα (50) πρωτότυπα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κυκλοφορίας και έχει ανακοινώσει πολλές εργασίες σε διεθνή συνέδρια του εξωτερικού και εσωτερικού. Το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων του έχει τη διάσταση της ορθολογικής διαχείρισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος και η ερευνητική ομάδα της οποίας ηγείται, -αποτελούμενη από την λέκτορα Μαρία Γεραγά και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Μαργαρίτα Ιατρού, Δημήτρη Χριστοδούλου, και Ηλία Φακίρη-, ήταν από τους πρωτεργάτες της πρώτης αποστολής του Kea Dive Expedition, προσφέροντας άμεσες και πολύτιμες πληροφορίες, καθώς και ηχοβολήματα του ναυαγίου και του θαλάσσιου πυθμένα, τα οποία βοήθησαν τους δύτες κατά την διάρκεια της έρευνας. Ο Γιώργος και η ομάδα του εξακολουθούν να υποστηρίζουν ενεργά το S/S Burdigala Project.

___________________________

Δαμιανός Βερόπουλος

neapoli-17-6-06-100Ο Δαμιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τον αθλητισμό σαν μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Εθνικού και απόκτησε, ως έφηβος, αρκετές διακρίσεις. Σπούδασε στα ΤΕΙ της Αθήνας και σήμερα εργάζεται σαν ηλεκτρονικός.
Ασχολείται πρωτίστως με την σπηλαιοκατάδυση και την ναυαγιοκατάδυση, έχοντας ταυτοχρόνως επικεντρώσει το ενδιαφέρον του και στις βαθιές καταδύσεις μικτών αερίων, ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Δαμιανός είναι μέλος της ομάδας Mixed Gas Adventures (M.G.A.) και ασχολείται, εκτός από τις καταδύσεις, με την ορειβασία και την αναρρίχηση, ως μέλος του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, και με την σπηλαιολογία και την εκπαίδευση πάνω σε αυτή, από την θέση του αντιπροέδρου του σπηλαιολογικού ομίλου Ποσειδών. Παράλληλα είναι μέλος της ομάδας σπηλαιοδιάσωσης της Σ.Ο.Ε..

Καταδυτική Εκπαίδευση

TDI – Trimix diver
PADI – Dive master
TDI – Full cave diver
Trimix Scuba Association – Discover cavediver

___________________________

Derk Remmers

Ο Derk γεννήθηκε στην Βρέμη της Γερμανίας το 1971. Σπούδασε δομή υλικών και μηχανική χυτηρίων στο Άαχεν και το Αμβούργο, και παράλληλα εργάστηκε σαν χειριστής και τεχνικός θαλάμου αποσυμπίεσης από το 1999 έως το 2007 στο Άαχεν. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε σαν τεχνικός στην φρεγάτα F-120 «Emden» του Γερμανικού Ναυτικού.

Η ενασχόληση του με την κατάδυση ξεκίνησε το 1986 και από το 2002 άρχισε να ασχολείται  επαγγελματικά με αυτήν σαν εκπαιδευτής. Σήμερα είναι εκπαιδευτής του οργανισμού GUE και διδάσκει τα επίπεδα Fundamentals, Rec1/Rec3, Tech 1 και Tech 2. Έχει καταγεγραμμένες περισσότερες από 2.000 καταδύσεις, ως επί το πλείστον σε κρύα νερά, εκ των οποίων οι 1.400 υπήρξαν καταδύσεις μικτών αερίων και εκ των οποίων οι 800 πραγματοποιήθηκαν με την χρήση τεχνικών αποσυμπίεσης στηριγμένων σε πολλαπλές φιάλες καταδυτικών αερίων.

Ο Derk έχει πάρει μέρος σε πολλά καταδυτικά πρότζεκτ σε ναυάγια στην Βόρεια Θάλασσα και στην Βαλτική. Έχει συμμετάσχει επίσης σε επιμορφωτικές και διδακτικές έρευνες, σχετιζόμενες με την καταδυτική ιατρική. Έχει γράψει άρθρα για την καταδυτική φυσιολογία στο αμερικανικό περιοδικό Quest (τεύχη 2008 και 2009) και ήταν ο ένας από τους συγγραφείς του άρθρου «Παράθυρο Οξυγόνου και Αποσυμπίεση» που κυκλοφόρησε το 2010 στην γερμανική επιστημονική σειρά «Medizinische und technische Herausforderungen an die Wasserrettung». Στα πρωτεύοντα ενδιαφέροντα του συμπεριλαμβάνονται, εκτός των τεχνικών κατάδυσης και της υπερβαρικής φυσιολογίας, οι καταδύσεις σε ναυάγια και η έρευνα της ναυτικής ιστορίας.

Ο Derk είναι παντρεμένος, έχει δυο παιδιά και ζει στο Αμβούργο της Γερμανίας (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.derkremmers.de).

Καταδυτική Εκπαίδευση

GUE – Tech 1 and Tech 2 Instructor
GUE – Fundamentals/Rec1/Rec3 Instructor

GUE – Cave 1
VDST/CMAS Nitrox/Triox-Instructor
DLRG/ILS Public Safety Diving Instructor

___________________________

Δημήτρης Γκαλών

DGΟ Δημήτρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1958. Έζησε για ένα μεγάλο διάστημα στην Αθήνα και από το 1984 ζει μόνιμα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Σπούδασε ιστορική και συγκριτική Μουσικολογία, Πληροφορική, Φιλοσοφία, Βυζαντινολογία και Εθνολογία στα πανεπιστήμια της Κολωνίας, του Ντύσσελντορφ και του Αμβούργου. Εργάστηκε στο εθνογραφικό μουσείο και στο πανεπιστήμιο της πόλης του Αμβούργου και από το 1994 είναι επιμελητής εκδόσεων του διεθνή εκδοτικού οίκου Sikorski. Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με την ναυτική ιστορία της ανατολικής Μεσογείου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά περιοδικά Εφοπλιστής, Ναυτική Επιθεώρηση, Greek Diver και Αιγιναία, στο γερμανικό περιοδικό Zenith, καθώς και στον διαδικτυακό κόμβο ενημέρωσης www.protagon.gr.

Ο Δημήτρης ζει και εργάζεται στο Αμβούργο της Γερμανίας και είναι μέλος του γερμανικού συνδέσμου Historisches Marinearchiv.

Καταδυτική Εκπαίδευση

CMAS***
GUE – Tech 2+
GUE – DPV 1
IANTD – Trimix Diver
DAN – O2 Provider

MavotecTDI – Advanced Gas Blender

___________________________

Λάζαρος Γαλώνης

lazarosΟ Λάζαρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Καταδύεται από το 1990 και στην μέχρι τώρα πορεία του καταδύθηκε σε πολλές περιοχές της γης όπως στην Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και στον ευρύτερο χώρο της Ερυθράς Θάλασσας.

Ασχολείται πρωτίστως με την ναυαγιοκατάδυση και ήταν μέλος της ομάδας του Milos Dive Project που καταδύθηκε στα ιστορικά ναυάγια του Αδάμαντα της Μήλου, τον Σεπτέμβριο του 2007. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας του Kea Dive Expedition που καταδύθηκε στο πρώην «Άγνωστο Ναυάγιο της Κέας», νυν S/S Burdigala, τον Σεπτέμβριο του 2008. Στην αποστολή του 2009 ο Λάζαρος συμμετείχε, σαν οργανωτής και δύτης, στις καταδύσεις που πραγματοποιήθηκαν, στο ναυάγιο του αεροσκάφους Junkers 52, στα βορειοδυτικά της Κέας.

Ο Λάζαρος είναι πιστοποιημένος Normoxic Trimix Diver από την IANTD, Ο2 Provider της DAN και εκπαιδευτής καταδύσεων της NASE, εργάζεται δε στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΟΤΕ).

__________________________

Martin Skibowski

Ο Martin γεννήθηκε στο Minden της Βόρειας Βεστφαλίας-Ρηνανίας το 1976. Μετά την αποφοίτηση του από το σχολείο εκπαιδεύτηκε στην ανάπτυξη και εφαρμογή ηλεκτρικών κατασκευών.

Από το 1997 έως και το 2007 εντάχθηκε στο Γερμανικό Ναυτικό όπου υπηρέτησε σαν τεχνικός και δύτης στο υποβρύχιο όπλο.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα ο Martin σπουδάζει ναυτική μηχανολογία στο πολυτεχνείο του Flensburg στην βόρεια Γερμανία. Ζει στο Flensburg και καταδύεται από το 1986, ως επί το πλείστον σε κρύα νερά, χρησιμοποιώντας κυρίως τεχνικές αποσυμπίεσης οι οποίες στηρίζονται στην χρήση πολλαπλών φιαλών καταδυτικών αερίων. Ο Martin εντάχθηκε στην ομάδα του S/S Burdigala Project το 2012 και συμμετείχε στην τέταρτη αποστολή του πρότζεκτ.

Καταδυτική Εκπαίδευση

Στρατιωτική:
Ship’s diver
Hyperbaric chamber operator
Squad leader

Μη στρατιωτική:
CMAS***
PADI – Dive master
GUE – Tech 2
MavotecTDI – Advanced Gas Blender

__________________________

Σταύρος Αποσπόρης

dsc_3960Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και δραστηριοποιείτε στον τομέα των κατασκευών. Έχει καταδυθεί μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές του κόσμου όπως στο Μεξικό, την Ταϊλάνδη, την Ερυθρά Θάλασσα , την Μάλτα και την Κύπρο.

Ασχολείται με την κάθετη αθλητική σπηλαιολογία (Ποσειδών), το Canyoning και το Snowboarding, καθώς ταυτόχρονα κάνει τα πρώτα του βήματα στην σπηλαιοκατάδυση.

Ο Σταύρος, σαν μέλος της ομάδας Mixed Gas Adventures (M.G.A.), έχει επικεντρώσει το κυρίως ενδιαφέρον του στις βαθιές καταδύσεις μικτών αερίων, ανοιχτής θαλάσσης, και στην ναυαγιοκατάδυση.

Καταδυτική Εκπαίδευση

DSAT – Trimix diver
PADI – EFR-Rescue Diver
PADI – Advanced Gas Blender

__________________________

Wilhelm Moennikes

Ο Wilhelm γεννήθηκε στην Γερμανία το 1965. Μετά τις σχολικές του σπουδές φοίτησε στο πολυτεχνείο του Άαχεν όπου τελείωσε παίρνοντας το δίπλωμα του στην μηχανολογία. Μετά την αποπεράτωση των σπουδών του και μέχρι σήμερα, εργάζεται στον μηχανολογικό και κατασκευαστικό τομέα σαν διευθυντής εγκαταστάσεων μηχανολογικών μονάδων.

Ο Wilhelm είχε την πρώτη του επαφή με συσκευές κατάδυσης το 1985 και από τότε συνέχισε να καταδύεται, χωρίς διακοπή, φτάνοντας στα επίπεδα Cave 2 και Tech 2 του καταδυτικού οργανισμού GUE. Ζει στο Άαχεν και έχει πραγματοποιήσει πολλές καταδύσεις, ως επί το πλείστον σε περιβάλλοντα οροφής, χρησιμοποιώντας ενίοτε τεχνικές αποσυμπίεσης στηριζόμενες στην χρήση πολλαπλών φιαλών καταδυτικών αερίων. Ο Wilhelm εντάχθηκε στην ομάδα του S/S Burdigala Project το 2012 και συμμετείχε στην τέταρτη αποστολή του πρότζεκτ.

Καταδυτική Εκπαίδευση

CMAS Dive instructor
GUE – Cave 2
GUE – Tech 2


%d bloggers like this: